Ce inseamna împrumut de refinanțare? Este avantajos? De unde il iau?

Termenul „refinanțare a împrumuturilor” nu este adecvat, este mai bine să se folosească termenul de consolidare a creditelor.

Refinanțarea creditului: nici o operațiune

În conformitate cu legislația în vigoare privind creditul de consum și creditul ipotecar, termenul „refinanțare” nu este în niciun fel asociat cu o tranzacție de credit. Este, prin urmare, o utilizare abuzivă a acestui termen. Conceptul de „refinanțare” poate fi asociat operațiunii de consolidare a împrumuturilor, care constă în răscumpărarea mai multor împrumuturi pentru a obține o ofertă de credit. Aceasta este o finanțare și nu o refinanțare a creditelor.

Finanțarea creditelor: noi modalități

Principiul de grupare a creditelor este acela de a propune unei gospodării o nouă finanțare pe credit, inclusiv noi condiții de rambursare: rata, durata prelungită și rata lunară redusă. Operațiunea poate fi înființată de o bancă, o instituție de credit online sau printr-un intermediar bancar. Operațiunea poate avea drept rezultat o prelungire a termenului de rambursare și o creștere a costului total al împrumutului.

Doriti să faceți o consolidare a imprumuturilor? Iată ce trebuie sa stiți

Aplicarea pentru o răscumpărare a creditelor permite gospodăriilor să își consolideze toate împrumuturile într-un împrumut unic, durata căruia va fi prelungită și plățile lunare reduse.

În cele din urmă, abonatul va trebui să plătească doar o singură plată lunară mai mică, ceea ce are ca efect creșterea puterii sale de cumpărare, dar și capacitatea sa de a economisi.

La cine pot apela pentru o cerere de rascumparare a creditelor?

Cererea de răscumpărare a creditului poate fi făcută băncilor tradiționale sau băncilor online, dar acestea nu oferă toate această soluție de finanțare. Instituțiile de credit specializate în împrumuturi de consum sunt adesea destul de competitive.

Dacă doriți să economisiți timp sau dacă aveți un dosar complicat, cel mai simplu lucru este să apelați la un broker specializat care vă poate sfătui, poate sa vă ajute să vă îmbunătățiți cererea de credit de consolidare și care va contacta imediat instituțiile cel mai probabil să răspundă favorabil la cererea dumneavoastră.

Cum sa aleg dintre ofertele de credit de consolidare?

Pentru a le obține pe cele mai bune pentru voi, este important să utilizați un simulator de credit de consolidare care va compara toate ofertele de pe piață. Chiar dacă nu alegeți să vă abonați la acest tip de credit online, veți avea o bază pentru a negocia termenii împrumutului cu viitorul creditor având în vedere unele exemple de credit de consolidare și o idee a ratelor oferite de competiție.

Rețineți, totuși, că ratele pentru acest tip de credit variază foarte mult în funcție de situația debitorului. Cu cât este mai dificil și cu atât veniturile sale sunt mai instabile, cu atât este mai probabil ca rata aplicată să fie mai ridicată.

Pentru a solicita un credit de consolidare, veți avea nevoie de un set de documente uzuale privind toate împrumuturile financiare:

  • fotocopie a cărții dvs. de identitate
  • dovada venitului dvs. (bilanțuri și conturi de profit și pierdere ale persoanelor care desfășoară activități independente, plăți salariale pentru angajați)
  • cele mai recente notificări fiscale
  • tabele de amortizare a creditelor dvs. restante, indiferent de banca în care au fost contractate
  • declarațiile din conturile dvs. bancare pentru ultimele 6 luni (cele mai multe bănci vor cere doar 3 luni)

Dacă faceți o solicitare de rascumparare a creditului de la bancă, pașii vor fi simplificați, deoarece consilierul dvs. financiar va avea unele dintre aceste elemente.

Cum pot aplica pentru un imprumut de consolidare?

Dacă ați ales să treceți printr-un broker, tot ce trebuie să faceți este să fiți de acord cu un interviu cu el sau ea pentru a începe studierea dosarului. Un interviu telefonic prestabilit sau un schimb de e-mail este, de obicei, utilizat pentru a pregăti această programare și pentru a schimba documentele necesare, în scopul de a economisi timp.

Dacă contactați o bancă online sau o agenție de împrumut online, puteți trece, de obicei, prin e-mail pentru a scrie cererea dvs. de credit.

În cele din urmă, dacă preferați băncile tradiționale, vă puteți contacta consilierul pentru a aranja o întâlnire. Puteți, de asemenea, sa-i trimiteti un e-mail cu cererea dumneavoastră.

Se recomandă să scrieți o cerere de credit de consolidare dacă treceți prin altă bancă decât cea în care aveți conturile dvs.